Ciorbă de burtă cu borș Dănilă

  Ingrediente:

1kg burta de vita prefiarta franjuri

2 cepe mari

4-6 catei de usturoi

2-3 morcovi

200 ml smantana grasa

1l bors Danila

500g oase vitel(merge si fara)

leustean,patrunjel,frunze telina

Mod de preparare:

Se limpezeste burta,se pune in 2 l apa rece cu oasele de vitelsi cu o lingurita rasa de sare.Se fierbe 1 ora,dupa care se pun radacinile tocate.Dupa inca 15 min se pune ceapa tocata si se lasa la foc mic pana ce se inmoaie.Totul circa 30 min.Dupa care se adauga un l bors Danila,smantana si se da in clocot.Se mai adauga usturoiultocat si se opreste focul.Se pune sare dupa gust si se mai lasa la capac 10 minute,dupa care se servestecu o tuica si ardei iute

Pofta buna!